Kruger National Park

Waar bijna 2 miljoen hectaren ongeëvenaarde diversiteit aan levensvormen samensmelt met historische en archeologische bezienswaardigheden – dit is echt Afrika. Het wereldberoemde Kruger National Park biedt een natuurbelevenis die bij de beste in Afrika hoort.

Over de Wilderness Trails

Kruger National Park, in het noordoosten van Zuid-Afrika, is een van Afrika’s grootste wildreservaten. De hoge dichtheid van wilde dieren omvat de Big 5: leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten en buffels. Honderden andere zoogdieren zijn hier thuis, evenals diverse vogelsoorten zoals gieren, arenden en ooievaars. Bergen, struiken en tropische bossen maken allemaal deel uit van het landschap.

Een klein percentage van Zuid-Afrika is geclassificeerd als echte wildernisgebieden. In het Kruger National Park is 49% van het oppervlak van ongeveer 2 miljoen hectare als wildernis bestempeld en het is in deze gebieden dat de KNP wildernispaden voert.

Er zijn duizenden dierenbestemmingen op het Afrikaanse continent, maar slechts weinigen bieden toeristen een authentieke wilderniservaring. Rijden in een open game drive-voertuig de hele tijd en een verblijf in een luxe lodge is niet noodzakelijk het echte werk. Logeren in een rustiek, primitief kamp en de Afrikaanse bush te voet ervaren is veel dichter bij een ultiem wildernistype van recreatie. Dat is wat wij de meer avontuurlijke toerist bieden – wildheid, afgelegen ligging, rust, vrede en een grote bonus: geen andere mensen!

Hoewel de KNP routes leidt in grote vijf gebieden, is het belangrijkste doel van deze routes om een ​​wilderniservaring te hebben. De KNP Wilderness Trails kunnen niet concurreren met andere dure luxe bestemmingen voor wat betreft gegarandeerde gamebezoek en -service, maar we kunnen enorme open ruimten en een speciale atmosfeer bieden die maar weinig andere bestemmingen kunnen evenaren. Iedereen biedt tegenwoordig big five aan als onderdeel van het pakket. Weinigen kunnen een ervaring bieden met echte bush exclusiviteit. KNP Wilderness Trails ziet gevaarlijke dieren als onderdeel van het grotere geheel en niet het hele plaatje.

Er is zoveel meer te zien en te beleven en we richten ons niet alleen op de grote aspecten van de natuur, maar ook op de kleinere dingen die de meeste mensen missen als ze alleen rondrijden. Als u te voet bent, voelt u zich onderdeel van de omgeving en wordt u er niet uitgehaald wanneer u uw tijd in een voertuig doorbrengt. Het stemt je in op alle facetten van de natuur, omdat je wilde dingen kunt zien, ruiken, horen, aanraken, voelen en zelfs kunt proeven. Autorijden is een visuele ervaring – wandelen is een sensuele ervaring.

Wildernisethiek en filosofie zijn zeer belangrijke aspecten van de presentatie van de KNP over trails. Het is een triest feit dat er zo weinig echte wildernisgebieden zijn overgelaten aan de mensheid op aarde en onze missie is om dit bewustzijn bij onze klanten te creëren. Hoe meer mensen wereldwijd opkomen voor ons natuurlijke erfgoed, hoe meer we en toekomstige generaties hiervan zullen profiteren.

Het zijn nooit dezelfde mensen die we vaarwel zeggen als de mensen die we hebben ontmoet. Simpelweg omdat mensen binnen een paar dagen ontspannen en genieten van het feit dat ze hun problemen en de buitenwereld waar ze vandaan kwamen, zo ver lieten dat ze verjongd en opgeladen werden.

kruger-park-infographic