Spanje

Ben je toe aan een weekendje weg? Plan dan zeker eens een citytrip naar Spanje. Ontdek hier wat de leukste steden en dorpen van Spanje zijn en plan je citytrip vandaag nog!

Bij Spanje denk je al snel -en vaak alleen- aan Barcelona. Maar dit land heeft natuurlijk veel meer te bieden. Van de havensteden in het zuiden tot het historische Granada en Salamanca in het noordwesten van Spanje. Spanje heeft voor ieder wat wils.

Wil je jezelf even trakteren op een weekendje of een weekje weg? Dan is Spanje zeker een goede keuze. Een nieuw straatbeeld, nieuwe mensen, nieuwe avonturen. Gelukkig is dit eenvoudiger dan je denkt! Kijk eens op de kaart van Spanje en ontdek hoeveel leuke steden en dorpen er zijn die je nog niet bezocht hebt en zelf dorpen waar je nog nooit van gehoord hebt. Een stedentrip Spanje is dus puur genieten!

Maar wat zijn nu de leuke steden in Spanje? Waar kun je goed shoppen, lekker lunchen of picknicken in het park? Ontdek het vandaag nog op onze website!

Was Barcelona dus ook de eerste stad die in je opkwam? Dan ga je akkoord met velen.  Barcelona is dan ook een stad die het allemaal heeft: de historische charme, mooie kustlijn, de gastronomie.

Tijd voor een woordje over de stad die de tweede plaats innam op de vele lijstjes. Die laat zich misschien iets moeilijker raden. De mensen die in Madrid wonen mogen in hun handjes wrijven, want hun stad wist inderdaad die plek te veroveren. Je kent de stad op je duimpje? Dan weet je vast dat er naast het Museo del Prado, het stadion van Real Madrid en de kathedraal nog tal van verrassende plekjes wachten. Zo is het in de zomer heerlijk toeven in Jardin Botánico. Op naar Madrid dan maar?

A journey is like marriage. The certain way to be wrong is to think you control it.
– John Steinbeck

Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot de absolute toeristische toppers. Over het gehele land liggen bestemmingen die een weekendje of meer waard zijn!

Naast Barcelona en Madrid staan er nog een heleboel kandidaten in de rij om jouw favoriete bestemming te worden.

  1. Uiteraard is er ook de historische stad Granada. Zo kan je er bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Plaza de Bib-Rambla. Of bewonder er het mooie stadhuis;
  2. Daarnaast strijd ook Malaga om een plekje in je hart als favoriete citytrip in Spanje. Ook hier kan je met gemak de platgetreden toeristenpaden verlaten. Zo wordt een wandeling in geen tijd een ware ontdekkingstocht.
  3. Natuurlijk hoef je niet enkel de grote steden te gaan bezoeken. Spanje heeft zo veel meer in petto! Zo zijn er nog de kleine dorpen Cadaqués, Frigiliana, Casares, Albarracin en nog zoveel meer. Op onze website kan je de mooiste steden en dorpen verder leren kennen op ieder hun eigen pagina.

Zoek in je agenda naar een vrij weekend, boek rechtstreeks bij de eigenaar en ontdek de geheimen van alweer een nieuwe stad! Overal liggen bestemmingen die een weekendje of meer…. waard zijn!