Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Frankrijk

Hou je van Frankrijk en wil je beslist een stedentrip in Frankrijk maken? Maar wil je weleens wat anders dan een stedentrip Parijs of Lille? Geen nood. Er zijn zo ontzettend veel mooie steden en dorpen in Frankrijk die de moeite zijn voor een weekendje weg of een citytrip.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Montpellier of Lyon? Of liever kleinere dorpen bezoeken zoals Collonges-la-Rouge of Olargues? Bekijk al onze tips in onze reisgids en je vind zeker wat je zoekt!

Was Parijs dus ook de eerste stad die in je opkwam? Dan ga je akkoord met velen.  Parijs is dan ook een stad die het allemaal heeft: de historische charme, de gastronomie, kwaliteitshotels … Daar is trouwens iedereen het over eens.

Tijd voor een woordje over de stad die de tweede plaats innam op de vele lijstjes. Die laat zich misschien iets moeilijker raden.

De mensen die in Marseille wonen mogen in hun handjes wrijven, want hun stad wist inderdaad die plek te veroveren. De b&b/hotels zijn doorgaans erg mooi. Je kent de stad op je duimpje? Dan weet je vast dat er naast de vieux port, het stadhuis en de kathedraal nog tal van verrassende plekjes wachten. Zo is het in de zomer heerlijk toeven aan plage du prado. Op naar Marseille dan maar?

Own only what you can carry with you, Let your memory be your travel bag.
-Alexander Solzhenitsyn

Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot de absolute toeristische toppers. Over het gehele land liggen bestemmingen die een weekendje of meer waard zijn!

Naast Parijs en Marseille staan er nog een heleboel kandidaten in de rij om jouw favoriete bestemming te worden.

  1. Uiteraard is er ook de stad Grenoble, aan de voet van de Alpen. Zo kan je er bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Archaeological Museum. Of bewonder er de Fort de Bastille;
  2. Daarnaast strijdt ook Nice om een plekje in je hart als favoriete citytrip in Frankrijk. Ook hier kan je met gemak de platgetreden toeristenpaden verlaten. Zo wordt een wandeling in geen tijd een ware ontdekkingstocht.
  3. Natuurlijk hoef je niet enkel de grote steden te gaan bezoeken. Frankrijk heeft zo veel meer in petto! Zo zijn er nog de kleine dorpen collonges la rouge, Gordes, oradour sur glane, Carrenac en nog zoveel meer. Op onze website kan je de mooiste steden en dorpen verder leren kennen op ieder hun eigen pagina.

Zoek in je agenda naar een vrij weekend, boek rechtstreeks bij de eigenaar en ontdek de geheimen van alweer een nieuwe stad! Overal liggen bestemmingen die een weekendje of meer…. waard zijn! Aarzel niet om onze lijst verder aan te vullen door contact op te nemen met Creatravel.be.