(Nederlands) Puerto Vallarta Mexico

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Puerto Vallarta

Puerto Vallarta ligt aan de Bahía de Banderas, de grootste baai van Mexico. Puerto Vallarta heeft 300.000 inwoners en is na Cancun en Acapulco de derde drukstbezochte badplaats van Mexico.

De Río Cuale deelt de stad in twee delen. Ten noorden van de rivier, in Nuevo Vallarta (het nieuwe Vallarta), liggen de hotels en de veerhaven. Ten zuiden ervan het ligt het pittoreske oude centrum.  Boven de beschilderde en met planten overwoekerde huizen steekt hier en daar een kapel boven de rode daken uit.

In de Río Cuale ligt een betoverend eilandje (Isla del Río Cuale) met leuke restaurants en kunstnijverheidswinkels.

Eenvoudig en goedkoop kunt u eten in de buurt van het busstation en bij de kraampjes op de markt op de noordelijke oever van de Río Cuale. In de Calle Basilio Badillo vindt u veel bistro’s en restaurants.

Het stuk van Tennessee Williams ‘De nacht van de leguaan’, werd in 1963 verfilmd in Puerto Vallarta. Dit heeft de stad in één keer bekend gemaakt. Toen Richard Burton samen met Elizabeth Taylor zelfs een huis kocht in Vallarta, was de toeristische opbloei niet meer te stuiten.

Puerto Vallarta heeft een aangenaam tropisch klimaat. De gemiddelde dagtemperatuur is 27 graden celsius over het hele jaar. In de wintermaanden zijn de avonden wat koeler. De zomermaanden zijn vaak zonnig met in de namiddag een verkoelend regenbuitje. Jaarlijks bezoeken ongeveer 5 miljoen toeristen de badplaats aan de Grote Oceaan.

Activiteiten in Puerto Vallarta

Het mooiste strand van de baai is Playa de las Animas. Het is alleen per boot te bereiken.

Rond de stad kun je prima mountainbiken, bergbeklimmen of wandelen.

Excursies kun je maken naar San Blas. Hier ga je met een boot de mangrove in en zie je vaak krokodillen.

Een andere excursie die is aan te raden is een zeetocht per catamaran.

In Puerto Vallarta kun je met dolfijnen zwemmen en ook diepzeeduiken.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *