Hevige naschok met kracht van 6.2 treft Mexico. Gebouwen schudden heen en weer

Mexico wordt vier dagen na de zware aardbeving, waarbij een driehonderdtal doden viel, opgeschrikt door verschillende naschokken. In de miljoenenstad Mexico-Stad werd een aardbevingsalarm afgekondigd.

Reddingswerkers vluchten weg na de hevige naschok. ©afp
Een vrouw bidt na de nieuwe aardbeving. ©REUTERS
Reddingswerkers wachten bang af na de naschok. ©REUTERS

De nationale seismologische dienst spreekt op Twitter van verschillende naschokken, met magnitudes die gaan van 4 tot 6,1 op de schaal van Richter. De zwaarste schok werd geregistreerd in de staat Oaxaca, waar rond 07.53 uur (14.53 uur Belgische tijd) werd in de buurt van Union Hidalgo een beving van 6,1 op de schaal van Richter geregistreerd. Eerder was ook sprake van een tweede beving in de buurt van Ixtepec, in dezelfde staat, maar het zou om dezelfde beving gaan.

De bevingen waren voelbaar tot in de deelstaten Guerrero, Mexico, Puebla en Tabasco, en ook in de miljoenenstad Mexico-Stad, waar een aardbevingsalarm werd afgekondigd. Volgens Louis Felipe Puente, de coördinator van de Mexicaanse civiele bescherming, zijn er nog geen berichten van slachtoffers in de hoofdstad, aldus de Mexicaanse media. Door het alarm moest de zoektocht naar slachtoffers van de aardbeving van dinsdag in Mexico-Stad onderbroken worden.

Door de nieuwe zware aardbeving zijn in het zuiden van het land verschillende bruggen en gebouwen ingestort. De meeste gebouwen werden echter al geëvacueerd na de aardbeving van 7 september in de regio, waarbij een honderdtal doden viel.

Bij de aardbeving van dinsdag kwamen al zeker 298 mensen om het leven, waarvan 160 in Mexico-Stad. Volgens de civiele bescherming gaat de zoektocht naar overlevenden voort, maar wordt de kans steeds kleiner dat er nog mensen levend van onder het puin gehaald zullen worden. Sinds dinsdag werden zo al zeventig mensen gered.