Agressieve kangoeroes met suikerverslaving vallen toeristen aan in Australië

Kangoeroes die verslaafd zijn geraakt aan het lekkers dat ze van toeristen toegestopt krijgen, vallen in het oosten van Australië mensen aan. Dat melden lokale media woensdag.

Duizenden toeristen trekken jaarlijks van Sydney met de trein naar de regio rond Morisset, waar je kangoeroes kan zien grazen. Ze houden zich echter niet altijd aan de waarschuwingsborden om de dieren niet te voederen.

De meeste toeristen proberen de kangoeroes te lokken met bananen, brood, chips, koekjes of wortels. Sommigen proberen het zelf met een portie McDonald’s. En nu beginnen de dieren het onnatuurlijke voedsel gewoon te worden.

Aanvallen

De kangoeroes leerden uit ervaring dat de toeristen meestal iets lekkers bij zich hebben, verklaart de Australische dierenverzorger Andrew Daly aan ABC. “Ze hebben van toeristen al honderd keer een wortel gekregen. Als ze nu een wortel zien zullen ze naar de mensen toegaan en de wortel afnemen.”

Daarbij kunnen de beesten heel agressief uit de hoek komen. Dat bevestigt Shane Lewis, die elke dag toeristen rondrijdt met zijn shuttledienst. Volgens hem worden mensen dagelijks “geduwd en gekrabd” door kangoeroes. Op de Facebook-pagina van zijn bedrijf postte hij enkele foto’s van de gewonden om toekomstige bezoekers te waarschuwen.

Kangoeroes news 1