Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Oudtshoorn

Oudtshoorn is gelegen aan de alomgekende Tuinroute (Garden Route) in de West-Kaap provincie, zo’n 500 km van Kaapstad en 50 km van de Atlantische oceaan. Vernoemd naar Pieter van Reede van Oudtshoorn -de gouverneur van de Nederlandse Kaapkolonie die omkwam in zijn reis naar Zuid-Afrika- is Oudtshoorn het grootste dorp in de halfwoestijn Kleine Karoo.

Oudtshoorn wordt ook wel de hoofdstad van de kleine Karoo genoemd. Karoo betekent “de plaats van weinig water” in het Khoi Khoi. Het is in Oudtshoorn meestal vrij warm, wat het een uitstekend klimaat maakt voor struisvogels. De stad staat bekend als de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika, maar heeft naast deze prachtige dieren zeker meer te bieden. De Cango struisvogelboerderij is kleinschalig, maar zeker de moeite om te bezoeken.

Tussen de Swartberg en de Outeniekwabergen kan u in de buurt ook de Cango Grotten gaan bezoeken, gevuld met eeuwenoude San-tekeningen en adembenemende druipstenen.