Panoramaroute

Op de Panoramaroute in de regio Mpumalanga in Zuid-Afrika, niet ver van het Kruger Park, val je van het ene natuurwonder in het andere. Zo passeer je onder andere prachtige watervallen, vergezichten waaronder ‘God’s Window’, dat bij helder weer zo ver reikt als buurland Swaziland, de ‘Blyde River Canyon‘ en bijzondere rotsformaties zoals ‘De drie rondavels‘. De rotsen danken hun naam aan de ronde hutjes/huisjes, die ook rondavels genoemd worden.

Three Rondavels : deze 3 uniek gevormde heuvels zijn ontstaan door erosie. Ze bestaan uit leisteen onder een kap van hard kwarts waar dennebomen op groeien. De naam komt omdat ze lijken op rondavels, de traditionele hutten van de Xhosa stam. De toppen hebben ook een naam en zijn genoemd naar 3 vrouwen van Chief Maripi Mashile nl. Magabolle, Mogoladikwe en Maseroto. Doordat ze bijna 700 m boven het bos uitsteken zijn ze al duidelijk van ver te zien

De Blyde River Canyon (Blyderivierspoort) is een spectaculaire kloof met kliffen en rotsplateau’s in diverse vormen  in het noordelijke gedeelte van de Drakensbergen. De canyon biedt een aantal adembenemende uitkijkpunten, waaronder God’s Window. De Blyde River, die hier al eeuwenlang krachtig doorheen stroomt, heeft de formatie zo uitgesleten. De Blyde river canyon maakt deel uit van de Panoramaroute.

White River