Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Western Cape

Western Cape De Western Cape is het meest zuidelijke deel van het Afrikaanse continent.

Dankzij de bezoeken van diverse zeevaarders waaronder de Nederlanders, Portugezen, Fransen en Britten, is deze provincie een mengelmoes geworden van Europese en Afrikaanse gebouwen, straten, wijn, de taal, gerechten etc.

Een van de mooiste steden ter wereld is ongetwijfeld Kaapstad, de provinciehoofstad. In Kaapstad kan u een bezoek brengen aan de Tafelberg of aan de botanische tuinen (Kirstenbosch) die aan de voet van de Tafelberg liggen.

Achter Kaapstad begint het beroemde Kaapse Wijnland. De bekendste plaatsen zijn Paarl, Stellenbosch, Franschhoek en Robertson. U kan hier een bezoek brengen aan de verschillende wijnboerderijen die uitstekende wijnen produceren.

De Westkust loopt van het noorden van Kaapstad tot de Namibische grens. In dit gebied vindt u het West Coast N.P. Wat noordelijker ziet u in het voorjaar grote stukken land vol wilde, gekleurde bloemen in Namaqualand.

Vervolgens is er de Zuidkust met o.a. Hermanus en Gansbaai. Hermanus is vooral bekend voor de walvissen die hier in oktober vlak langs de kust te bewonderen zijn. Hoewel u in Gansbaai ook uitstekend walvissen kunt observeren staat deze plaats toch het meest bekend als een van de beste plaatsen om de witte haai te zien. Bij Cape Agulhas staat u op het zuidelijkste punt van het Afrikaanse continent en in het De Hoop N.R. vindt u afwisselend kliffen, duinen en een groot moerasgebied. Nog verder naar het westen begint de zeer afwisselende Tuinroute met het moerassige Wilderness N.P., het toeristenplaatsje Knysna, het bos van Tsitsikamma N.P. en de stranden van Plettenberg Bay.